A korábbi bejelentésnek megfelelően az igazgatóság részvényenként 660 forint osztalék kifizetését javasolja a közgyűlésnek. A társaság 2012-ben 43,9 milliárd forint adózott eredményt ért el, ebből osztalékfizetésre 12,2 milliárd forintot fordítanának, a többi az eredménytartalékot gyarapítaná a javaslat szerint. Az osztalékfizetés 2013. június 17-én kezdődne.

Az előterjesztések között ugyancsak szerepel az ezer forint névértékű törzsrészvények értékének 100 forintra csökkentését. Az előterjesztések alapján a közgyűlés felhatalmazást ad az igazgatóságnak, hogy a 2014. évi rendes közgyűlés időpontjáig bezárólag saját törzsrészvényt vásároljon a jegyzett tőke 10 százalékáig, a tőzsdei ártól maximum 10 százalékkal eltérő áron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!