A Mol Rt. áttekintette a gázüzletág értékesítési folyamatának állását és részletesen értékelte a gázüzletágra eddig beérkezett ajánlatokat. Megállapította, hogy a 49 százalékos kisebbségi részesedés megvásárlására jelentős érdeklődés mutatkozott a külföldi iparági befektetők részéről, akik az üzletág értékének megfelelő ajánlatokat tettek. Ugyanakkor az MFB Rt. az üzletág többségi részesedésének megvásárlására szintén értékelhető ajánlatot tett, és hitelintézet részére történő többségi értékesítéshez a magyar kormány, mint a Mol Rt. aranyrészvényese kész a Mol Rt. alapszabályában meghatározott támogatást megadni. A Mol Rt. megerősíti, hogy a gázüzletág értékesítése során a legfontosabb stratégiai cél az értékesítésre kerülő tulajdoni hányad mértékének maximalizálása és a tranzakcióból származó lehető legnagyobb mértékű értékteremtés biztosítása. Ennek megfelelően a MOL Rt. úgy döntött, hogy az ajánlattevők közül az MFB Rt.-vel kezd kizárólagos tárgyalásokat a gázüzletág többségi tulajdonának értékesítéséről és a 49 százalékos részesedésre meghirdetett értékesítési folyamatot lezárja. A Mol Rt. és az MFB Rt. kifejezték azon szándékukat, hogy a lehető legrövidebb időn belül megállapodnak az értékesítés feltételeiben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!