Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MNB hozzájárulásával május 31-ig lezárulhat a tavaly év végén bejelentett tranzakció - olvasható a Konzum közleményében.

A Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. (Konzum Nyrt.) tavaly decemberben jelentette be, hogy 8,2 milliárd forintos tőkeemelés útján 24,85 százalékos tulajdont szerezne a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-ben, illetve annak 100 százalékos tulajdonában lévő leányvállalatában a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-ben. A CIG január 30-i közgyűlését követően mai határozatával a jegybank is hozzájárult a tranzakcióhoz. (Tovább terjeszkedik a CIG Pannónia.)

A tőkeemelés május 31-i lezárásával egyidejűleg a BÉT honlapján tavaly decemberben bejelentett módon a CIG Pannónia 5,04 százalékos tulajdont biztosító részvénycsomagot vásárol a Konzum Nyrt.-ben.

A CIG Pannónia Nyrt. a magyar biztosítási piac egyik legnagyobb hazai tulajdonú független szereplője, ezért a kölcsönös tulajdonszerzés a Konzum Nyrt. számára olyan hosszú távú stratégiai együttműködés alapja, amely maximálisan illeszkedik a társaság befektetési politikájába - írták a közleményben.

A Konzum 19,6 százalékos tulajdonosa Mészáros Lőrinc, akinek cége kezeli a Konzum részvényeinek 40,3 százalékát birtokló Konzum PE Magántőkealapot is - a szerk.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!