A BTel március 2-án tájékoztatta a kötvényeseit arról, hogy a 2015/C jelű - 10 ezer forintos névértékű - kötvényeinek tőkéjét és kamatát február 12-től nem tudja kifizetni. Az MNB felületén megjelent közlemény a társaság reorganizálásával magyarázza a fizetés elmaradását.

A határozat idézi a tőkepiaci törvényt, amely arra kötelezi a kibocsátót, hogy haladéktalanul, de legkésőbb 1 munkanapon belül tájékoztassa a nyilvánosságot az általa kibocsátott értékpapír értékét vagy hozamát, illetve a kibocsátó megítélését - közvetlenül vagy közvetve - érintő minden információról. Ezekről az információkról - a közzététellel egyidejűleg - tájékoztatnia kell az MNB-t is.

A határozat erre az előírásra figyelmezteti a BTelt, és egyúttal 800 ezer forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezi.

A BTel 2012. október 12-én névértéken 300 millió forint kötvényt bocsátotta ki 2015. február 12-i lejárattal. A kamatfizetés évente - a kötvény futamideje alatt - minden év február 12. napján, a tőketörlesztés pedig egy összegben, 2015. február 12-én készpénzben volt esedékes.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!