Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Pénteken a nyugat-európai börzéken a bányaipari és kohászati társaságok részvényei lettek a nagy vesztesek - tudósított a Reuters. A papírok azon jelek hatására kerültek meredek lejtőre, amelyek arra utalnak, hogy a kínai fémpiac eddig csillapíthatatlannak látszó kereslete - ami korábban az említett papírok szárnyalását okozta - lassulhat. A magasan szárnyaló olajár kettős hatással járt: míg az olajszektor papírjai az idei csúcsokat ostromolták, a befektetők amiatt aggódhattak, hogy vajon az energiahordozó drágulása milyen mértékben fékezi le a világgazdasági növekedést. A rekord olajár vesztesei a tőzsdén első körben - ilyenkor szokásos módon - a légitársaságok részvényei voltak, s a piac annak sem örvendezett, hogy a British Airways komoly árcsökkentést jelentett be. Az általános óvatosság mindenesetre érzékelhető volt, a tőzsdézők előnyben részesítették a közszolgáltatók és az egészségügyi cégek részvényeit. Az eurózóna meglepően jó első negyedéves GDP-adata csak arra volt elegendő, hogy a nagyobb csökkenéstől megóvja a tőzsdemutatókat. Nem segített, hogy az amerikai makroadatok gyengére sikeredtek: a egyesült államokbeli infláció meglódulása a kamatemelési félelmeket erősítette, a fogyasztói bizalom ráadásul a várakozások ellenére sem nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!