Csütörtökön végre egyértelműen kedvező számokkal folytatódott az amerikai makroadat-áradat. Az Egyesült Államok GDP-je az előzetesen számítottnál tempósabban bővült az első negyedévben, miközben a múlt héten a vártnál kevesebben jelentkeztek munkanélküli segélyért. További lökést adott az olajárak enyhülése, s a tőzsdézőket az sem ijesztette meg, hogy az amerikai hírszerzés szerint az al-Kaida nyáron nagyszabású terrortámadásra készül, ráadásul az USA területén. Az optimista tengerentúli start lendületet adott a nyugat-európai részvényindexeknek. A londoni börzén a nagy sztorit az jelentette, hogy a kisker-bárónak is titulált Philip Green közölte: ajánlatot készül tenni a Marks & Spencerre. A célpont részvényei ennek nyomán közel 20 százalékkal ugrottak meg, miközben az olajpapírok az energiahordozó árának korrekcióját nyögték. A párizsi tőzsdén jól szerepeltek a vártnál jobb eredménnyel előrukkoló Vivendi Universal részvényei, míg Frankfurtban a Bayer-Deutsche Telekom-Adidas-RWE négyesfogat állt a nyertesek élén, bőven 2 százalék feletti többlettel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!