Az Opec szerint a hordónkénti 80 dolláros átlagár nevezhető stabilnak, így a szervezet erre fog törekedni - írta a Bloomberg. A legnagyobb kitermelő országok katari értekezletén Sakib Helil algériai olajügyi miniszter úgy vélte, hogy a kőolaj ára 85 dollárig nőhet, egy líbiai illetékes szerint pedig akár 87 dollárra is emelkedhet. Az olaj árupiaci jegyzése a múlt heti 11 dolláros zuhanás után hétfőn újra emelkedni kezdett, a kurzus 1,7 százalékkal 76,40 dollárra változott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!