Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közlemény szerint az Opus Global a pénz- és tőkepiacok átlátható működésének biztosítása, a befektetések biztonságának növelése és a befektetők védelme érdekében bejelentést tett az MNB, mint illetékes hatóság felé az Opus-részvények kereskedésének piacán valószínűsített piaci visszaélések feltárása érdekében.

Az MNB kézhez kapta az Opus Global Nyrt. piaci visszaélésre vonatkozó bejelentését, illetve értesült a társaság ezzel kapcsolatos rendkívüli közzétételéről is - közölte Binder István, a jegybank felügyeleti szóvivője az MTI-vel.

Az MNB folyamatosan monitorozza a szabályozott piacok működését, és szükség esetén azonnal intézkedik abban az esetben, ha akár saját értékelése, akár egyéb fél bejelentése alapján piaci zavart észlel. A jegybank e pillanatban értékeli az információkat, és ez alapján dönt a további lépéseiről. Mivel a bejelentés short ügyletekre vonatkozott, a jegybank vizsgálja az ezzel kapcsolatos esetleges jogszabálysértéseket - mondta a szóvivő.

Az Opus Global 25 forint névértékű részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír a hétfői kereskedést 324,80 forinton zárta, 10,80 forinttal, 3,44 százalékkal magasabban az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a részvény legmagasabb ára (2018. november 19-én) 591 forint, a legalacsonyabb (2019. október 16-án) 294 forint volt .

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!