Az Erste elemzői vételről eladásra rontották az INA részvényekre adott ajánlásukat, miután a részvény ára az egekbe emelkedett. A szárnyalás az elemzés szerint főként intézményi befektetők vásárlásainak köszönhető, akik a Mol sikertelen 2800 kunás vételi ajánlata közben léptek a piacra. Az Erste fundamentálisan nem tartja a jelenlegi részvényárfolyamot indokoltnak, ugyanakkor az emelkedő szénhidrogénárak miatt 12 hónapos célárfolyamát 2200 kunáról 3100 kunára emelte, megjegyezve, hogy nem várja a kitermelés jelentős emelkedését a közeljövőben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!