Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) az ötéves futamidejű államkötvények mai aukcióján - 42,5 milliárd forintnyi beérkezett ajánlat mellett - az eredetileg tervezettnél ötmilliárddal kevesebb, 30 milliárd forint értékben adott el értékpapírt. Az elfogadott hozamok 9,40-9,64 százalék között szóródtak, a 9,62 százalékos átlag az egy hónappal korábbit 26, a tegnapi másodpiaci referenciaértéket pedig 5 bázisponttal múlta felül. A tízéves papíroknál a terveknek megfelelően 25 milliárd forint értékben adott el az ÁKK, közel kétszeres túljegyzés mellett. A legkisebb elfogadott hozam 8,35, a legmagasabb 8,45 százalék volt, a 8,40 százalékos átlag a június 10-én regisztráltat 6, a szerdai másodpiaci benchmarkot 3 bázisponttal múlta alul.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!