A budapesti börzén vélhetően hasonlóan alakultak volna az árak, mint más európai tőzsdéken - kis csökkenés, kis emelkedés - , ha az OTP-ben nem látnak oly nagy fantáziát a befektetők. A bankpapír ára napon belül 5 százalékkal emelkedett, de a pénteki záráshoz képest is igen magas, 3,18 százalékos volt az erősödés. A forgalom megközelítette a 9 milliárd forintot, a 4180 forintos záróár pedig mindössze 108 forinttal maradt el a napi maximumtól.

Hasonlóképpen alakult a vevők lelkesedése a másik két nagy társaság a Mol és Magyar Telekom részvényei iránt.  A távközlési részvények ára 1,28, az olajipari részvényeké 0,54 százalékkal emelkedett - bár napon belül mindkét papír jóval többet erősödött. Igaz, a forgalom mindkét papír esetében "csak" fél milliárd forint volt, a zárásban a napi maximum árhoz közeli értéken létrejött nagy üzletek az áremelkedésben bízóknak mindenképpen reményt keltő jelek lehetnek. A Magyar Telekom 397 forinton, a Mol 18 700 forinton zárta a kereskedési napot.

Érdemi forgalma még a gyógyszergyári részvényeknek volt. A Richterre - "stagnáló" ár mellett 250 millió forint értékben születtek üzletek - a 40  600 forintos záróár ugyanis megegyezett a pénteki értékkel, azonban napon belül ennél alacsonyabb áron is forgott a részvény.  Az Egis forgalma éppen csak meghaladta az 50 millió forintot, a zárásban mindössze 17 745 forinton kereskedtek a részvénnyel, így 1,14 százalékos értékvesztést voltak kénytelenek elszenvedni a részvénytulajdonosok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!