Péntek reggel 18 173 pontig esett vissza a BUX index, ez 0,4 százalékkal volt alacsonyabb az előző napi záróértéknél. A forgalom ma sem élénkült meg, csak az OTP és a Telekom tudott 100 millió forint feletti üzletkötést felmutatni a nap elején.

A vezető részvények vegyesen kezdték a napot, főleg az OTP gyenge teljesítménye húzza vissza a piacot, a bankrészvények 1,2 százalékkal 4479 forintig estek vissza. A Mol eközben 0,1 százalékkal 16 635 forintig kapaszkodott fel, míg a Magyar Telekomnak a jelek szerint jót tett az Erste Bank céláremelése, hiszen a 412 forintos árfolyama két forinttal volt magasabb a csütörtökinél.

A gyógyszergyártók viszont gyengüléssel nyitottak reggel: a Richter 0,5 százalékkal 33 620 forintig esett vissza, míg az Egis 18 695 forintos árfolyama szintén fél százalékos mínusznak felelt meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!