Miközben világszerte alapvetően kedvező maradt a részvénypiaci hangulat, egész nap szerény pluszban mozgott a hazai tőzsde BUX indexe is. A nap elején még a plusz egy százalékos szintet is elérte, de azután alapvetően szépen lassan lefelé csorgott, a nap végén az előző napi záró értéket is megközelítette. Az utolsó percekben 0,1 százalékos pluszban tartózkodott, de a záró szakaszban 0,4 százalékig húzták fel. Eközben a decemberi határidős index a nap végére már 0,2 százalékos mínuszba fordult.
A húzópapír az OTP és a Mol részvénye volt. A bankrészvény az egy százalék pluszt jelentő vonal körül keringett stabilan egész nap, és itt is fejezte be a napot, ez 6260 forintos záróárat jelent. A Mol is majdnem ugyanezt a pályát írta le, bár talán kicsit többet gyengélkedett nap közben, végig pluszban mozgott, és szintén egy százalékos pluszt hozott össze. A Magyar Telekom 0,7 százalékkal 610 forintig esett, a Richter ugyanilyen mértékben kereken 38 ezer forintra süllyedt. Ismét olcsóbb lett az Econet.hu.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!