A Mol  0,7 százalékkal 13 940 forintra erősödött, 1,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 2,3 százalékkal 6094 forintra nőtt, forgalmuk 5,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,3 százalékkal 396 forintra emelkedett, forgalma 337,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama az előző napi zárószinthez hasonlóan 5599 forinton fejezte be a napot. A részvények forgalma 3,7 milliárd forintot ért el.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója az M1-en elmondta, a BUX közel egy százalékos erősödése alatta maradt a nyugat-európai tőzsdék másfél százalékos emelkedésnek. Ez utóbbiak azonban csütörtökön két százalékot estek, így összességében az utóbbi két napban jobban teljesített a BÉT, mint a nyugat-európai börzék. A nap nyertese az OTP volt, míg a Richter az utolsó fél órában ment át a negatív tartományba. A forgalmat átlag felettinek nevezte az igazgató.

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzője azzal magyarázza az európai tőzsdék emelkedését, hogy a délutáni Egyesült Államokbeli makroadat mérsékelt árfolyam-reakciót idézett elő, annak ellenére, hogy a GDP változása plusz 0,7 százalék lett a negyedik negyedévben, a várt plusz 0,8 százalék helyett.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!