Bár Amerika pozitívan nyitott, a BÉT zárása idejére már negatívba fordultak az indexek, miután a piaci szereplők továbbra is attól félnek, hogy a gazdaság lassulásának periódusa tovább tart, a bankok pedig további súlyos leírásokkal lepik meg befektetőiket. A vezető nyugat-európai tőzsdék délután fél ötkor vegyesen álltak, egyedül Londonban volt tapasztalható szerény mértékű emelkedés. A BUX 22 239 ponton zárt, ami 0,7 százalékos nyereség, de a nap folyamán majdnem 120 ponttal magasabban is állt a BUX. A vezető papírok mindegyike emelkedett, de igazán csak az OTP-n lehetett keresni. A bankpapírok árfolyama 7150 forintra hízott, ami 1,7 százalékkal magasabb a keddi záróárnál. A bankpapírnak segíthetett, hogy a Citigroup-üzletág eladásának hírére egy ideig világszerte jól teljesítettek a pénzügyi részvények. A Magyar Telekom 830 forintos záróára 0,6, míg a Richter 33 200 forintja 0,4 százalékos bővülést takart. Legkevésbé a Mol mozgott, az olajpapír 0,1 százalékos nyereséggel 22 020 forinton állt meg. A kisebb forgalmú papírok közül az Egis 1,7 százalékot zuhanva érte el a 17 000 forintot, míg az FHB 0,9 százalékot kúszott felfelé az 1337-es szintre. A nap győztesei a futottak még kategóriából kerültek ki, a TVNetwork papírjai 4, a Pannon-flax részvényei 2,6 százalékot tudtak erősödni. A nap vesztese címet 8,9 százalékos zuhanással a Freesoft érdemelte ki - ehhez képest a második helyezett Phylaxia 4 százalékos buktája szinte komolytalan próbálkozásnak számít.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!