A Mol-részvények árfolyama új csúcsra jutott az elmúlt héten. Ennél jobb bizonyíték nem nagyon kell egy emelkedő trend meglétére. Az olajrészvények árfolyama egyébként tavaly március óta folyamatosan emelkedő trendben van, eddig két értelmezhető emelkedő trendcsatornát tört le, így a legyezőszabály szerint még nem kell keresni a trendfordulót. A nagyon széles trendcsatorna alja 18 700, a szűkebbé 20 200 forint körül van, vagyis távol a mostani szinttől.

A papírok egy csaknem szabályosnak mondható kitörést hajtottak végre szeptember elején, amikor át tudták lépni a 21 000 forintos szintet, s mivel előtte egy sávozásszerű mutatványt produkáltak, az ebből számolt célár valahol a csatorna jelenlegi felső szélénél található, 25 ezer forint magasságában. Az egyedüli zavaró momentum a forgalom hiánya, ez egyébként már korábban, az OTP esetében is figyelmeztető jel volt, hogy a kitörés várhatóan nem lesz igazi. Röviden összefoglalva, a Mol jó befektetésnek tűnhet egy korrekcióban, ha árfolyama visszateszteli a 21 ezer forint körüli szintet.



Az OTP-ről sok újat nem lehet elmondani, a papír nem tud szabadulni nagyjából 4500 és 5500 forint között húzódó sávjából, ráadásul most pont a sáv közepe táján tart, ezért se long, se short oldalról nem tud vele mit kezdeni egy olyan befektető, aki nem a napon belüli ármozgásokat kívánja elcsípni. A sávozás inkább trendfolytató, mintsem -fordító alakzat, az OTP trendje pedig lefelé tart.

A Richter-részvények a Mol-papírokhoz hasonlóan új csúcsra kapaszkodtak, az árfolyam néhány hete szintén a harmadik trendvonalról fordult felfelé. Lefelé a 44 500-45 000 forintos zóna már támasznak minősül, de türelmes és óvatos befektetőknek inkább 41 000 forint magasságában kellene vásárlásokkal próbálkozniuk, mivel jelenleg egy közel egy éve kiépült, enyhén emelkedő sáv tetején található a részvény árfolyama, 48 200 forint körüli sávtetővel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!