A BUX index a nap végén 19 103 ponton zárt, ez 0,7 százalékkal volt alacsonyabb a szerdai értéknél. A forgalom kifejezetten alacsony volt, a nap végére alig haladta meg a 4 milliárd forintot.

A vezető részvények többsége veszített értékéből, csak a Mol tudott szembe menni az eladói nyomással. Az olajcég papírjai a nap végén 18 535 forintot értek, ami 0,5 százalékos drágulásnak felelt meg. Az OTP viszont a nap veszteseként két százalékot esett, így 4485 forinton fejezte be a kereskedést, míg a Magyar Telekom 406 forintos ára két forinttal maradt el a szerdaitól.
A gyógyszergyártók közül a Richter 0,7 százalékkal 37 090 forintig esett a csalódást keltő negyedik negyedéves eredmény hatására, míg az Egis 18 100 forinton stagnált.

A kispapírokban is komoly mozgás volt csütörtökön, az E-Star és a Pannergy piacán is nagy volt a volatilitás. Előbbi cég reggel még 10 százalékos zuhanással nyitott, majd délutánra árfodult a hangulat, a 185 forintos szint már 14,9 százalékkal magasabb volt a szerdainál. A Pannergy esetében megint délután jöttek meg az eladók az elmúlt napokhoz hasonlóan, a 353 forintos árfolyam 6,9 százalékkal volt alacsonyabb az egy nappal korábbinál. Magas forgalom mellett stagnált a nemrég nevet váltott volt Állami Nyomda (ma már ANY Biztonsági Nyomda), míg az Appeninn szintén átlagon felüli forgalommal esett 6,2 százalékot a nap végére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!