Bár az esetleges törökországi tervekről az OTP Bank vezetői nem nyilatkoztak, az eddigi utalásokból arra lehet következtetni, hogy az uniós reményeket dédelgető államban terjeszkedne a tőzsdei társaság. Az OTP akvizíciókért is felelős vezérigazgató-helyettese, Wolf László nemrégiben a Reuters riporterének úgy fogalmazott, hogy egy relatíve nagy bankpiaccal rendelkező, délkelet-európai országot is vizsgálnak, ahol gyors a piac növekedése és a következő években csökken az országkockázat. A NAPI Online értesülései szerint mindezek alapján megvan rá az esély, hogy a magyar hitelintézet 2005-ben egy magántulajdonban lévő, isztambuli, közepes méretű bankot vásároljon meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!