Remek a befektetői hangulat a világban elsősorban annak köszönhetően, hogy múlt pénteken Oroszország bejelentette: befejezik az ukrán határ mellett tartott hadgyakorlatukat.

A nyugati részvényindexekhez hasonlóan a BUX is erősödött, több mint 1 százalékkal került feljebb az index értéke, amihez 5,3 milliárd forintos forgalom párosult. Ezzel a teljesítményével a középmezőnyben foglal helyet a közép-kelet-európai indexek között.

A magyar nagypapírok közül az OTP teljesített a legjobban, a bankpapír árfolyama 2,1 százalékot erősödött. Ebben szerepet játszott a régiós bankszektor jó teljesítménye, az élen a Raiffesien áll, az osztrák bank árfolyama közel 6 százalékot erősödött.

A Mol árfolyama nem változott, míg a Magyar Telekom árfolyama 0,3 százalékot esett, a Richter viszont 1,9 százalékot erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!