A csütörtöki nyitás után 18 053 pontig esett vissza a BUX index, ez 0,3 százalékkal volt alacsonyabb a szerdai záróértéknél. A forgalom egyelőre kifejezetten alacsony, még a piacvezető OTP is alig félmilliárd forint értékben cserélt gazdát.

A vezető részvények vegyes hangulatban nyitották a napot, a legnagyobb vesztes az OTP volt a kezdés után, a bankpapírok 1,4 százalékkal 4220 forintig estek. Közben a Mol fél százalékot javítani tudott, így 16 050 forintba került, míg a Magyar Telekom 313 forintos árfolyama megegyezett a szerdaival.

A gyógyszergyártók közül a Richter 0,55 százalékkal 3600 forintig gyengült, míg a szektortárs Egis 20 800 forinton stagnált.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!