Alaposan meglepett tegnap mindenkit az Egyesült Államok, amelynek gazdasága 7,2 százalékkal bővült éves szinten a harmadik negyedév során - legalábbis az első hivatalos becslés szerint. Ugyanakkor a friss munkanélküliekről szóló adat is bőven alatta maradt a 400 000 fős határnak, így elméletben semmi sem állta útját a tőzsdei emelkedésnek. Vállalati fronton kevésbé tűnt megalapozottnak az esetleges befektetői optimizmus. Az Exxon Mobil negyedéves mutatói ugyanis hiába javultak, jóval elmaradtak az elemzők várakozásaitól, és nem kényeztette el számaival a piacot a Duke Energy sem. A piaci stagnálás kapcsán elemzők megjegyezték: a hét első napjaiban tapasztalt rally, melynek során a Dow Jones közel 200 ponttal száguldott feljebb, a jó makroadatok ellenére is le kellett hogy lassuljon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!