Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Amerikai Egyesült Államok pénzügyi helyzete rosszabb, mint Görögországé vagy más, adósságválság által sújtott európai országoké - mondta Bill Gross, a világ legnagyobb kötvényportfólióját kezelő PIMCO (Pacific Investment Management) alapítója a CNBC televíziónak. Szerinte erre a kötetkeztetésre jutunk, ha összadjuk azokat a forrásokat, amelyeket az USA-nak a jövőben szociális programokra kell fordítania.

A befektetők csak a 14,3 ezer milliárd dolláros államadósságra figyelnek, holott a Medicare és a Medicaid egészségügyi programok, valamint a nyugdíjra szánt forrásokezt az összeget 50 ezer milliárdra emelik. Gross szerint az állam valódi adósságállománya minden letséges tételt beleszámolva 100 ezer milliárd dollárhoz közelít, amit nem lehet egy-két év alatt lefaragni, és gyors cselekvést sürget.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!