Az Adidas már most nyert az EB-n

A vártnál kedvezőbb előzetes számokat közölt első negyedévéről az Adidas, megemelte éves profitvárakozásait is. A gyenge euró és a foci EB egyaránt jót tesz a cégnek, a részvények szárnyalnak.
Napi.hu, 2016. április 27. szerda, 11:52

A vártnál kedvezőbb első negyedéves számokat közölt az Adidas reggel előzetes jelentésében, s megemelte idei eredményvárakozásait is. A társaság ugyan a végleges számokat csak május 4-in közli, azonban a főbb adatokat rendszerint korábban közzéteszi. E szerint a csoport az elemzői várakozásokban szereplő 4,5 milliárd euró helyett 4,8 milliárd eurónyi forgalmat produkált, s a remélt 400 millió euró helyett 490 millió eurónyi üzemi eredményt ért el.

A jó számokra, s a pozitív kilátásokra való tekintettel a menedzsment megemelte az idei eredményre vonatkozó saját előrejelzését. E szerint az adózott eredmény 10-12 százalékos emelkedése helyett most már 15-18 százalékos növekedéssel számolnak. A cég re idén kedvezően hathat, ha nem erősödik tovább az euró, s jelentős forgalom bővülést várnak a foci EB-től is.

A piac kedvezően fogadta a hírt, az Adidas részvények árfolyama több, mint 7 százalékkal ugrott meg a frankfurti tőzsdén a délelőtti kereskedés során.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK