Az adók tehettek be az OTP-nek

Nettó szinten várhatóan veszteséges lesz az OTP az első negyedévben a pénzügyi szervezetek különadója miatt.
Napi.hu, 2015. május 8. péntek, 15:38
Fotó: Napi.hu

Az elemzők első körös - 10 elemző becsléseit tartalmazó - konszenzusa szerint várhatóan az idei első negyedévben sem tud majd nettó eredmény szintjén pozitívat felmutatni az OTP-csoport.

A várakozások szerint a csoport 2,18 milliárd forint nettó veszteségről ad majd számot jövő hét végén megjelenő gyorsjelentésében a tavalyi első negyedéves 5,8 milliárd és a tavalyi utolsó negyedéves 10,9 milliárd forint után.

A veszteség fő oka az, hogy a bank az első negyedévben számolja el a pénzügyi szervezetek különadóját, ez az egy tétel 29 milliárd forinttal rontja a csoport profiját. Ezen felül az elemzők szerint mintegy egymilliárd forintnyi költséget jelent a banknak a donyecki és luganszki kintlévőségekre képzett céltartalék nagysága.

A korrekciós tételek nélkül számított eredmény a becslések szerint 26,8 milliárd forint lehetett, a tavalyi első negyedéves 35,3 milliárd és a tavalyi utolsó negyedéves 10,23 milliárd forint után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK