A csütörtöki aukción az ÁKK 20 milliárd forintért vitt piacra 3 éves lejáratú államkötvényt, szintén 20 milliárd forintért 5 éves lejáratú államkötvényt és 10 milliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt.

A 3 éves lejáratú kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 75,93 milliárd forint ajánlatából az ÁKK 30 milliárd forintot fogadott el az előző aukciónál 17 bázisponttal alacsonyabb, 2,30 százalékos átlaghozamon. Az előző kereskedési napon, szerdán a 3 éves lejáratra a másodpiacon 1,78 százalékos referenciahozam alakult ki.

Az 5 éves lejáratú kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 37,39 milliárd forint ajánlatából megemelt értékesítés mellett 25 milliárd forintot fogadott el az ÁKK az előző aukciónál 9 bázisponttal alacsonyabb, 2,74 százalékos átlaghozamon. A szerdai másodpiaci referenciahozam az 5 éves lejáratú kötvényekre 2,41 százalék volt.

A 10 éves lejáratú kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 15,59 milliárd forintból 10 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 3,60 százalék volt, 8 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál. A szerdai kereskedési napon a 10 éves lejáratú kötvényekre 3,30 százalékos referenciahozam alakult ki a másodpiacon.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!