Kedd délután 299 felett is kötöttek üzleteket az euró/forint piacon, majd a nap végére kicsit megnyugodott a hangulat, de a 298,46-os árfolyam még mindig 0,4 százalékkal magasabb volt a hétfőinél. A dollárral szemben 225,18-ig gyengült a magyar fizetőeszköz, míg a svájci frank 241 forintba került. A nemzetközi piacokon folytatódott a dollár erősödése, az 1,3241-es árfolyam majdnem fél százalékkal volt alacsonyabb, mint hétfőn.

A csendes nemzetközi hangulatban a forint számára az volt a nap rossz híre, hogy a várt emelkedés helyett júliusban 1,8 százalékra csökkent az infláció. Ez pedig további kamatcsökkentésekre bátoríthatja a jegybanki döntéshozókat, viszont a csökkenő kamatkülönbözet a forint ellen dolgozna ebben az esetben. A kereskedés második felében a meglepően erős amerikai kiskereskedelmi adatok sem tettek jót, hiszen ismét egy lépéssel közelebb kerülhettünk a Fed kötvényprogramjának visszafogásához.

A magyar kötvények piacán alig változó hozam mellett adott el a tervnek megfelelő 50 milliárd forintnyi kincstárjegyet az ÁKK, míg a másodpiacon néhány bázisponttal feljebb kúsztak a jegyzések. Így a referenciahozamok 3,95 százalék és 6,63 százalék között szóródtak kedden.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!