Az Alcoának még örülhetne is a tőzsde

A vártnál jobb eredményt tett közzé tőzsdezárás után az Alcoa.
Napi.hu, 2013. október 8. kedd, 22:35
Fotó: Napi.hu

A várakozásoknál kedvezőbb, egyszeri tételek nélkül számolva 11, egyszeri tételekkel 2 centes részvényenkénti nyereséget ért el az Alcoa a harmadik negyedévben. A várakozások 5 centről szóltak. Az alumínium ipari óriáscég gyorsjelentése korábban a jelentési szezon hivatalos kezdetét jelentette az USA-ban, azonban a cég részvényei nemrég kikerültek a Dow Jones Industrial Average Index kosarából.

A 24 millió dolláros negyedéves profit hatalmas növekedést jelent az egy évvel korábbi 143 millió dolláros veszteséghez képest. Az árbevétel ugyanakkor csökkent, 5,77 milliárd dollárra 5,83 millió dollárról. A piaci reakciók a vártnál jobb eredmény ellenére egyelőre visszafogottak voltak, egy kisebb megugrást követően 1,6 százalékkal emelkedtek a cég részvényei a zárás utáni kereskedésben. A befektetők vélhetően a cég gyorsjelentésénél ezekben a percekben nagyobb érdeklődéssel figyelik az amerikai törvényhozásban zajló eseményeket az adósságplafonnal kapcsolatban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK