Az állampapír-piac is kamatvágást vár

A tegnapi kamatvágás mértékét jócskán felülmúló ütemben esett az átlaghozam a mai állampapír-aukción. A zuhanás további kamatcsökkentési várakozásokra utal.
Ádám Viktor, 2003. január 16. csütörtök, 13:02
Fotó:

A 12 hónapos futamidejű diszkontkincstárjegyek (DKJ) mai aukcióján a két héttel korábbinál 159 bázisponttal kisebb, 5,91 százalékos átlaghozam alakult ki, ami még a tegnapi, másodlagos piaci referenciahozamot is 124 bázisponttal múlta alul. A közel háromszoros túljegyzés nyomán az Államadósság Kezelő Központ az eredetileg 30 milliárd forint helyett 40 milliárd forint értékben adott el DKJ-t, 5,85-6,00 százalék közötti hozamok mellett.
A tegnapi, 100 bázispontos jegybanki kamatvágást követő 1,59 százalékpontos hozamesés arra utal, hogy az állampapírpiac - csakúgy, mint a bankközi devizapiac - szintén újabb kamatmérséklésre számít.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK