Az Amazon forgalma nőtt, nyeresége csökkent

A világ legnagyobb kereskedelmi portálja, az Amazon.com Inc. forgalma 22 százalékkal nőtt az idei első három hónapban az egy évvel korábbihoz képest, a nyeresége ugyanakkor csökkent terjeszkedésének finanszírozása miatt.
MTI-Eco, 2013. április 26. péntek, 07:39
Fotó: Napi.hu

A cég első negyedévi adózott eredménye 82 millió dollár, részvényenként 18 cent volt, ami 37 százalék csökkenés az egy évvel korábbi 130 millió dollár, részvényenként 28 centhez képest. A szakértők részvényarányosan 7 centtel kisebb profitra számítottak.

Az Amazon bevétele 13,19 milliárd dollárról 16,07 milliárd dollárra bővült, minimálisan elmaradt az elemzői várakozásokban szerepelt 16,14 milliárd dollártól.

A vállalat a folyó negyedévre 14,5-16,2 milliárd dollár bevétellel számol, a szakértők előrejelzése 15,92 milliárd dollár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK