A legtöbb nyugat-európai irányadó mutató csökkenésbe fordult kedd délután - a 18 mutatóból végül 12 a negatív tartományban zárt miután kiderült: már az amerikai fogyasztók sem bíznak a fellendülésben, s joggal, hiszen az ipar teljesítménye egyre romlik, s a lakáspiacon is újabb lejtmenet várható. A Conference Board hangulatindexe szeptemberben héthavi mélypontra zuhant, s ez eladási hullámot indított New York-ban és Európában is. A válsághangulatot csak tetézte, hogy újra napirendre került az ír és a portugál államcsőd kérdése, miután az állampapírok CDS-einek felára rekordmagasságba szökött kedden. Az FTSE 100 0,1 százalékot őrzött meg a nap végére korábbi előnyéből, de a DAX és a CAC-40 0,1 százalékos mínuszban zárt kedden. A Stoxx Europe 600-as mutatója 0,2 százalékot csökkent. Növekvő állampapírpiaci kockázatok, s az Anglo-Irish Bank megmentésének nehézsége miatt a pénzügyi részvényektől szabadultak a leggyorsabban a befektetők, a szektor nyújtotta a leggyengébb teljesítményt kedden. A Michelint a társaság tőkeemelésre vonatkozó bejelentése után kezdték el ütni; a gumigyártó menedzsmentje közölte: 1,2 milliárd eurós részvénykibocsátásra készül, hogy tőkehelyzetét javítsa.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!