Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. 86 forint osztalékot fizet

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. 86 forint osztalékot fizet 98 forint névértékű törzsrészvényei után, az osztalékfizetés kezdő időpontja július 5. - jelentette be a társaság kedden, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
Papp Zsolt, 2017. május 9. kedd, 15:25
Fotó: Napi.hu

Osztalékra az a részvényes jogosult, akinek az értékpapírszámláján június 28-án ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. törzsrészvény volt. A 2016. évi osztalékra jogosító törzsrészvényeket utoljára június 26-án lehet tőzsdei forgalomban vásárolni - írja az MTI.

A társaság április 6-án megtartott éves rendes közgyűlése részvényenként 84 forintos osztalék kifizetéséről határozott, a 2016. évi adózott eredményből csaknem 1 milliárd 243 millió forintot fizetnek ki osztalékként. A társaság birtokában lévő saját részvényekre eső osztalékot a részvényesek között arányosan osztják ki.

A közgyűlés a társaság beszámolóját csaknem 813 millió forint adózott eredménnyel és mintegy 9,553 milliárd forint mérlegfőösszeggel, konszolidált beszámolóját közel 1,6 milliárd forint adózott eredménnyel, 1,2 milliárd forint mérleg szerinti eredménnyel és 15,373 milliárd forint mérlegfőösszeggel hagyta jóvá.

Az ANY Biztonsági Nyomda részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A papír hétfőn 1358 forinton zárt. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 1382, a legalacsonyabb 981 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK