A társaság részvényei a BÉT mellett így a német értékpapírpiacon is jelen lesznek a jövőben. A társaság igazgatóságának döntése alapján az Appeninn Nyrt. kérelmezte részvényeinek bevezetését a frankfurti tőzsdénél. A frankfurti börze a szükséges nyilatkozatokat és engedélyeket követően, a részvénylistázás dátumaként 2014. június 23-át jelölte ki a cég papírjaira vonatkozóan első kereskedési napként, így hétfőtől az Appeninn Nyrt. részvényei a frankfurti parketten is megjelennek.

A közlemény idézi Ádámosi Györgyöt, a társaság igazgatóságának elnökét, aki elmondta: a németországi megjelenés célja, hogy a társaság tőkepiaci tervei mellett támogassa a részvények likviditását és stabilitását egy markáns részvényforgalommal bíró nyugat-európai pénzügyi központban is. Hozzátette: a magyar ingatlanpiac az elmúlt években visszaigazolta üzleti elképzeléseiket, portfólióépítési modelljük és ingatlanhasznosítási terveik az eredményszámaik alapján sikeresek.

Az Appeninn az elmúlt években sikeresen vont be tőkét a magyar tőzsdén keresztül, ingatlanállományát 7 milliárd forintról több mint 20 milliárd forintra, közel 65 ezer négyzetméterre bővítette. A társaság elsősorban kkv szegmensre fókuszáló bériroda piaci tervei válságállónak bizonyultak, a kiváló lokációjú és jó ár-érték arányt kínáló irodaállomány kihasználtsága folyamatosan jóval meghaladja a piaci átlagot, 95 százalék körüli. A cégcsoport tervei szerint portfólióállományának további bővítésére törekszik, miközben hatékony működés melletti eredményességét is meg kívánja őrizni, ahogy ezt az elmúlt években is tette - olvasható a közleményben.

A cég 101 ezer euró nyereséget ért el 2014 első negyedévében, bruttó árbevétele 1,245 millió euró volt. Az Appeninn részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papír a hétfői kereskedést 194 forinton zárta, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 258, a legalacsonyabb 173 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!