A világ legnagyobb óragyártójának gyengébb tőzsdei szereplését szakértők szerint az erős svájci frank és az Omega márka - amely a szocsi olimpiai játékok egyik fő partnereként az időmérésért volt felelős - kiadásai okozták.

Az Apple okosórája (iWatch), amellyel többek között online szolgáltatások és adatok érhetők el, alapjában rendezheti át az órapiacot. Elemzők úgy vélik, a Swatch csoport tavaly mintegy 9,8 milliárd dollárt (2234 milliárd forintot) kitevő eladásainak 23 százalékát teszi kockára az iWatch.

A Sony és a Samsung már dobott piacra karon hordható készülékeket, azonban egyik sem volt átütő siker, ezért az óragyártók egyelőre nem tekintenek veszélyforrásként az okosórákra. Azonban az Apple komolyan veszi a piacra lépést: számos olyan technológiai szabadalommal rendelkezik már, amelyeket feltétezhetően valamiféle "viselhető számítástechnikai" eszközöknél kíván majd alkalmazni, továbbá több luxus-és divatipari vezető menedzser is csatlakozott az amerikai óriáscéghez.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!