Az Apple szemben az árral

A Dow Jones enyhe emelkedéssel fejezte be a napot, az erősödést az Apple vezette, de a csökkenő olajárak is segítettek.
Molnár Csaba, 2004. november 23. kedd, 08:13
Fotó:

New Yorkban a túl gyenge dollár okozott riadalmat a befektetők körében, mivel az a túl magas államháztartási hiányra vezethető vissza, s ez elveheti a külföldiek befektetési kedvét, ahogy azt Alan Greenspan, a Fed-elnöke a múlt héten kifejtette. Az általános borúlátás azonban nem hozott túl meredek esést a New York-i tőzsdeindexek számára, a rövidített hét miatt (a hálaadás ünnepe lesz csütörtökön) ugyanis már most is csak lézengtek a befektetők a parkett környékén.
A szoftverpiacon továbbra is az Oracle-PeopleSoft borzolta a tőzsdézők idegeit. A hardvergyártók piacán pedig az Apple ment szembe az általános eséssel: a papír több mint 12 százalékkal növelte értékét két pozitív komment nyomán. A riválisok - az IBM és a Dell - ugyancsak nyereséggel zártak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK