Az arany kiröhögi a piaci pánikot

Az aranyárfolyama meredek emelkedőre került a piaci zuhanással párhuzamosan.
Napi.hu, 2016. november 9. szerda, 08:31
Fotó: Reuters

A nemzetközi pénzpiacokon zuhanást okozott az amerikai elnökválasztás részeredménye, amely szerint Donald Trump republikánus elnökjelölt közel került a győzelemhez. A részvényárfolyamok jelentősen estek, a dollár számottevően gyengült, igaz, a forint éppenséggel erősödött.

A befektetők az aranyba igyekeznek menteni a pénzüket. Ennek eredményeként az arany árfolyama 4 százalékkal - közel 50 dollárral - 1322 dollárra drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK