Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) mai aukcióin 50 milliárd forintnyi ötéves és 40 milliárd forintnyi tízéves lejáratú állampapír talált gazdára. A kialakult átlaghozamok 20, illetve 8 bázisponttal voltak alacsonyabbak az egy hónappal korábbi értékesítésen kialakultnál. Az ötéves államkötvények esetében az elfogadott hozamok 6,01 és 6,59 százalék között szóródtak, az átlag 6,55 százalék lett. Az ÁKK az eredetileg meghirdetett mennyiséget a közel kétszeres túljegyzés láttán 10 milliárddal 50 milliárd forintra emelte meg. A tízéves futamidejű állampapírok esetében szintén közel kétszeres volt a túljegyzés, az ÁKK végül a meghirdetettnél ötmilliárd forinttal több, összesen 40 milliárd forint értékben adott el kötvényt, 6,43 százalékos átlaghozam mellett. Az elfogadott legkisebb hozam 6,37, a legnagyobb pedig 6,46 százalék volt. A másodpiacon az aukciók trendjével ellentétesen mozogtak a referenciahozamok. A forgalom közepes volt, a rövid oldalon 17-22, a hozamgörbe hosszabbik oldalán pedig 2-7 bázispontos emelkedés következett be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!