AUDUSD

Bár az ausztrál jegybank az előzetes várakozásoknak megfelelően ismét 2,5%-on tartotta az irányadó rátáját a hajnali kamatdöntő ülésén; azonban Glenn Stevens jegybankelnök elmúlt heti -már-már verbális intervencióval felérő- nyilatkozatával összhangban az RBA jegybankárjai ismét túl erősnek ítélték a szigetország fizetőeszközét; amelynek további gyengülése szükséges az ausztrál gazdaság kiegyensúlyozott növekedése érdekében.

Az ausztrál jegybankelnök nyilatkozatát követően az ausztrál dollár ismét gyengülni kezdett hajnalban: míg a kurzus továbbra is a 21- és az 50-napos mozgóátlagok közé szorulva kísérelt meg lendületet venni. Amennyiben az AUDUSD jegyzése (jelenleg 1,9350 közelében található) 50-napos mozgó alá süllyedne; a következő meghatározó támaszt a 0,93-as szint jelenthetné; míg felfelé a korábbi (0,9530-as) lokális tető és a 21-napos mozgó által közrefogott tartományból felfelé elrugaszkodva ismét a vevők vehetnék kezükbe az irányítást.

AUDUSD
Kép: Admiral Markets

EURHUF

Az elmúlt hét második felében megtorpant a forint euróval szembeni erősödése: az EURHUF kurzusa a rövid távú csökkenő csatornából felfelé kitörve az 50-, és a 200 napos mozgóátlag fölé került. Bár az ezt követő korrekció után az árfolyam ismét a csatorna felső trendvonalát tesztelte vissza, azonban alá kerülnie már nem sikerült.
Így pusztán a technikai kép figyelembevételével nem kizárható a további forintgyengülés lehetősége: a 297-es szint szignifikáns áttörése esetén pedig ismét a 300-as zóna felé fordulhatna a piaci figyelem.

EURHUF
Kép: Admiral Markets

GBPCAD

Erősödéssel indította a hetet az angol font a kanadai dollárral szemben is; miután a hétfői építőipari PMI mutató mellett a kedden publikált szolgáltatói beszerzési menedzserindex is pozitív csalódást okozott; ismét felerősítve ezáltal a brit gazdaság fokozódó fellendülésével kapcsolatos várakozásokat.

Bár a devizapár által letört rövid távú trendvonal óvatosságra int bennünket, azonban az 50-napos mozgóról irányt váltó kurzus immár a 21-napos mozgó fölé kapaszkodott vissza: így 1,6760 fölé emelkedve az 1,6865-1,6915-ös zóna közelében számíthatunk fontos ellenállásra, amennyiben az emelkedés folytatódna.

GBPCAD
Kép: Admiral Markets

AUDUSD, EURHUF, GBPCAD - technikai elemzés 2013.11.05.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érheti el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!