Az autógyártók húzták Európát

Erős vállalati gyorsjelentések fűtötték a főbb részvényindexek emelkedését a vén kontinensen szerdán. Ezt alátámasztották a Fed laza monetáris politikájának folytatódását előrevetítő kamattartás iránti piaci várakozások is.
Józsa Bernát, 2011. április 27. szerda, 19:03
Fotó:

A fő mutatók közül a DAX 0,66, a CAC-40 0,55 százalékkal került feljebb, míg az FTSE-100 1 pontot esett.

Vártnál jobb jelentésekkel a tech-szektor szereplői közül az Ericcson, illetve a Volkswagen rukkolt elő. Előbbi részvényei 10,8, utóbbié - a Porscheval egyetemben - 6 százalék körül drágultak.

A Barclays papírjai viszont csalódást keltő jelentésének közzétételét követően közel 5 százalékkal gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK