A tegnapi, visszafogott emelkedést követően ma lendületet vettek az európai piacok, a főbb indexek jóval 2 százalék feletti pluszban tartózkodnak. A hátszelet elsősorban a kedvező vállalati eredmények szolgáltatják, tegnap zárás után az Intel, a Yahoo és az IBM is a várakozásoknál kedvezőbb gyorsjelentést tett közzé. A jelentősen javuló nemzetközi befektetői légkört emellett a háromnegyed 11-kor megjelent spanyol kötvényaukciós eredmények is táplálhatják.

Ennek hatására ma európában is a technológiai szektor teljesít felül, az ASML Holding 5,7, az Infineon Technologies pedig 4,1 százalékkal értékelődött fel.

Jól szerepelnek az autógyártók is, miután a Peugeot-Citroen kedvező eredményeket közölt. A társaság árbevétele az idei első negyedévben 10 százalékkal nőtt, emellett a menedzsment megerősítette az idei évre vonatkozó várakozásait is, annak ellenére, hogy az ágazat a japán katasztrófa miatt ellátási gondokkal szembesült a közelmúltban. A papírok 4,6 százalékkal ugrottak meg a hírre, míg a szektortársak közül a Daimler 4, a Volkswagen pedig  százalékot drágult.

A bányavállalatokról is érdemes szót ejteni, itt a nyersanyagárak további emelkedése mellett pozitív hír, hogy a BHP Billiton vasérckitermelésének növekedéséről adott számot. A papírok 2,5 százalékkal kerültek feljebb Londonban.

Vannak persze eső részvények is, az egyik ilyen a Heineken, mely első negyedéves profitja visszaeséséről számolt be gyorsjelentésében, kiábrándítva ezzel a befektetőket. Az árfolyam 0,7 százalékot gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!