Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Footsie 0,60 százalékos, a DAX és a CAC-40 pedig 0,70 százalékos veszteséget mutatott délelőtt tíz órakor. Míg Londonban a bankszektor veszteségei szolgáltatták az irányt azt követően, hogy a Sunday Times felvetette: a Lloyds Banking Group több milliárd fontos részvény-kibocsátásra készülhet, hogy így teremtsen tőkét a kormányzati segély visszafizetésére. A Lloyds részvénye árfolyama közel öt százalékot zuhant reggel óta. Az energiapapíroknak nem kedvezett, hogy az olaj jegyzése újra csökkenni kezdett, igaz, a fekete aranyat továbbra is 70 dollár fölött, hordónként 70,80 dollárra csökkent. Az autóipari szektor papírjai között azt követően indult meg a nyakló nélküli eladás, hogy a HSBC tartásról eladásra rontotta a VW részvényekre vonatkozó ajánlását. A bróker szerint a Porsche Volkswagenben lévő opciójának eladását követően az árfolyam emelkedése megszűnik, s a társaság részvényeinek megítélése a fundamentumok irányába romolhat. Sőt, tette hozzá a HSBC: a VW-papírok akár a DAX-kosárból is kikerülhetnek a következő félév során. Ezzel párhuzamosan a Daimler papírjait vételről eladásra rontotta a Morgan Stanley. A részletekről itt olvashat. A Daimler közel 4 százalékos, a Volkswagen 3,9 százalékos, a Renault pedig 2,2 százalékos veszteséget jelzett a nyitás után mindössze egy órával.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!