Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyugat-európai társaihoz hasonlóan a magyar részvényindex is a szerdai záróértéke közelében tartózkodik, a BUX értéke 0,2 százalékot erősödött. Ezzel a középmezőnyben foglal helyet a közép-kelet-európai indexek között.

A Magyar Telekom árfolyama 0,3 százalékot erősödött azt követően, hogy már megint nem lehet felhőtlenül örülni a Magyar Telekom számainak: bár a működési költségeket sikerült szépen lefaragni, a profitszámok pedig a vártnál magasabbak lettek (főként az emelkedő EBITDA örömteli), a vezetékes bevételek visszaesésének, a leánycégek gyenge teljesítményének, a magasan stabilizálódó eladósodottságnak és a (vártnak nagyjából megfelelő) visszaeső IT és energia kisker bevételeknek vélhetően nem örülnek a befektetők.

Ma hajnalban tette közzé az idei első negyedévre vonatkozó beszámolóját a Mol, amely az elemzői várakozások fényében összességében vegyes lett. Az olajvállalat árfolyama 0,4 százalékot erősödött.

Az OTP árfolyama 1,2 százalékot erősödött, aminek köszönhetően áttörte a 4 400 forintnál húzódó ellenállási szintet. A Richter árfolyama pedig 0,5 százalékot esett, amiben az is szerepet játszhat, hogy a tegnapi gyorsjelentése, valamint az idei évre adott friss menedzsment várakozások nyomán a UBS csökkentette a részvényekre vonatkozó célárát, a korábbi 4 700 forintról 4 400 forintra.

Vegyes zárás Amerikában

Érezhetően bizonytalanok maradtak a befektetők szerdán is, iránykeresés jellemezte a kereskedést, a kezdeti esések viszont piaczárásra. A befektetők számára meghatározó makroadat nem került nyilvánosságra, az amerikai jegybankelnök kongresszusi meghallgatása sem hozott alapvető változást. Sok társaságnál a negyedéves gyorsjelentés okozott nagyobb elmozdulásokat, a technológiai papírok ismét alulteljesítettek. A Nasdaq 0,3 százalékkal csökkent, míg a Dow 0,7, az S&P 0,6 százalékkal került feljebb. Csütörtökön sem látszik egyértelmű irány, az amerikai határidős indexek eltérő képet mutatnak.

Erősödött Ázsia

Az ázsiai régió vezető részvényindexei erősödéssel zárták a csütörtöki kereskedést. A Hang Seng CE és a Nikkei 225 értéke 0,9 százalékot, a TOPIX értéke 0,7 százalékot, míg a Shanghai Composite értéke 0,5 százalékot erősödött.

Az ECB-re várnak a befektetők

Annak ellenére, hogy viszonylag csendes volt a tegnap a kereskedés első szakasza, a nap második felében felpörögtek az események. Putyin békülékeny szavaira kisebb rali kezdődött a részvénypiacokon, különösen az orosz és ukrán érdekeltséggel rendelkező vállalatok teljesítettek jól. A DAX értéke 0,6 százalékot, a CAC 40 értéke 0,4 százalékot erősödött, míg az FTSE 100 értéke a keddi záróértéke közelében fejezte be a kereskedést. Nyugat-Európában is iránykereséssel indulhat a csütörtöki kereskedés, a DAX értéke határidős indexének az értéke 0,1 százalékot esett.

A nap második felében ismerteti kamatdöntését a Bank of England és az Európai Központi Bank (ECB), ezt követően sajtótájékoztatót tart Mario Draghi ECB-elnök. Továbbá napvilágot a heti friss munkanélkülisegély-kérelmek számának alakulása és Janet Yellen Fed-elnök meghallgatáson vesz részt Washingtonban.


 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!