Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A FTSE-100 1,3, a DAX 1,2, a CAC-40 1 százalékos veszteségben zárt, míg a Stoxx Europe 600 1,1 százalékkal gyengült. A kereskedés Párizsban, Brüsszelben, Amszterdamban és Lisszabonban egy órával később indult technikai okok miatt. A részvényindexek az ECB kamatdöntését követő jegybankelnöki komment idején vették délnek az irányt és radírozták le az addigi nyereségüket. A perifériát is megviselték Mario Draghi szavai: a milánói FTSE MIB 2,6, míg a milánói IBEX-35 0,9 százalékos mínuszt mutatott a nap végén.

Az ECB a várakozásoknak megfelelően tartotta a 0,5 százalékos rekordalacsony irányadó rátát, de az idei GDP előrejelzését 0,5-ről 0,6 százalékos zsugorodásra rontotta, míg a 2014-es GDP adatot 1-ről 1,1 százalékra emelte. A Bank of England is kamatdöntő ülést tartott, ahol szintén nem született meglepetés, az alapkamat szintje és az eszközvásárlási program volumene is változatlan maradt.

A nap legnagyobb vesztesei a bankok voltak: Banca Monte dei Paschi di Siena 8,1, a National Bank of Greece 5,1, Unione di Banche Italiane 6,2, A Comerzbank 2,8, a Deutshce bank 2,3, a Barclays 4,1 a Royal Bank of Scotland Group 3,5, a Société Générale 2,7, a Credit Agricole 2,4 százalékot zuhant.

 

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!