A társaság a 2011. szeptember 30-án zárult üzleti évének nyereségéből részvényenként 120 forint - összesen 934 millió forint -, azaz a névértékre vetített 12 százalékos osztalékot fizetett.

Az Egis a magyar számviteli törvény szerinti beszámolója alapján 20,489 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el a 2011. október 1-jétől 2012. szeptember 30-ig terjedő üzleti évben, a 98 millió forint adó levonása után a társaság adózott nyeresége 20,391 milliárd forint.

A nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerint 18,531 milliárd forint konszolidált adózott eredményt ért el a társaság a 2012. szeptember 30-án zárult üzleti évben. A 2010/2011-es üzleti év konszolidált IFRS szerinti nettó eredménye 13,585 milliárd forint volt.

A tulajdonosi fórumra készült konszolidált üzleti jelentés kedvezőnek értékelte a 2011/2012-es üzleti év teljesítményét. A tárgyévre megfogalmazott célkitűzéseket a nehéz üzleti környezet, a folytatódó negatív kormányzati intézkedések ellenére elérte a csoport. Az üzleti év elején életbe léptetett új, féléves ciklusú ár- és támogatási rendszer (az úgynevezett vaklicit) bevezetése miatt visszaesett belföldi forgalmat ellensúlyozni tudta az árbevétel háromnegyedére rúgó export forintértékének emelkedése. A bruttó eredmény jelentősen bővült, a fedezeti hányad javult. A működési ráfordítások emelkedése mérsékelt maradt. Az Egis csoport nyeresége számottevően bővült, tőkeereje tovább növekedett - olvasható a jelentésben.

Az Egis részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában kereskednek, a papírok a csütörtöki kereskedést 2,29 százalékos erősödéssel, 17 900 forinton zárták. Az elmúlt egy évben a részvény legmagasabb árfolyama 18 635 forint, a legalacsonyabb 13 550 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!