A szeptember 30-án záródó üzleti év egészében az előző évinél 12 százalékkal magasabb, 107 milliárd forint nem konszolidált árbevétellel számol az Egis Nyrt., ezen belül a belföldi forgalom két százalékos emelkedését várja - mondta Marosffy László, az Egis vezérigazgató-helyettese a csütörtökön Budapesten tartott elemzői találkozón. Hozzáfűzte, hogy az éves várakozást a 2009. június 30-i forint-dollár árfolyamon számolták.

A társaság a már elfogadott, jövő évi, 2009-2010. évi üzleti terve a nem konszolidált árbevétel 1-2 százalékos növekedését, ezen belül a belföldi forgalom öt százalékos bővülését tervezi.

Ebben az üzleti évben a FÁK országokban összességében 3-6 százalékos forgalombővülést remél a gyógyszercég, míg a következőben 8-9 százalékos növekedését tervez. A cég a kelet-európai régióban 5 százalékos növekedést vár, a következő üzleti évben pedig 8 százalék a terv.

A nyugati országokban dollárban, a késztermék-eladást illetően 30 százalékos növekedéssel számol az Egis az idén, a következő évben pedig 30 százalékos csökkenést tervez. Marosffy László magyarázata szerint ebben az üzleti évben eddig jelentős volt a kooperációs jellegű termelés, ami kisebb árrést, de nagyobb tömegű gyártást jelent. Az ilyen termelés azonban gyors lefutású és esetleges, s ez utóbbi miatt kooperációs termelést a következő üzleti évre nem tervez a cég

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!