A szerdai kereskedés végére 19 237 pontig kapaszkodott fel a BUX index, ez 0,7 százalékkal volt magasabb a keddi záróértéknél. A forgalom kifejezetten magas volt, hiszen a nap végére bőven 10 milliárd forint feletti összeg cserélt gazdát, ebben élen járt az OTP 8,5 milliárdos összeggel. Mellette a Richter és a Mol is egymilliárd forint feletti mértékben cserélt gazdát, míg a Telekom közel 700 milliós forgalmat bonyolított.

A vezető papírok felemás napon vannak túl, az OTP például 4910 forinton fejezte be a napot, ami 2,3 százalékkal volt magasabb a keddi árfolyamnál. Ezzel a papír kitört eddigi sávjából, újabb jelentős emelkedés előtt nyílt meg az út. A Mol közben 0,3 százalékkal olcsóbb lett, 17 795 forintba került, míg a Magyar Telekom 400 forintos szintje egy forinttal elmaradt az előző napitól.

Felemás napjuk volt a gyógyszergyártóknak, hiszen a Richter 35 000 forintos ára 1,1 százalékos lecsorgást jelentett, az Egis viszont a vártnál jobb negyedik negyedéves eredmények hatására 4,6 százalékkal 18 890 forintig szárnyalt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!