Az elején ugorhat a Richter

A kedvező gyorsjelentés miatt nyitásban megugorhat a Richter, egyébként alacsony forgalom és alulteljesítés jellemezheti a pesti börzét.
NAPI, 2010. november 9. kedd, 08:55
Fotó:

Különösebb negatív külföldi hangulat hiányában magyar piac folytathatja gyenge alulteljesítését - vélekedett Bodor Csaba a Strategon üzletkötője.
A külföldi tőzsdéken egyelőre nem akarnak eladni a szereplők, az elmúlt 40 napból szinte 39 emelkedéssel telt. Egy hónapot emelkedett a piac a dollárgyengülésre "hivatkozva", most viszont a dollárerősödés ellenére sem korrigál semmi. Ugyanez fokozottan igaz az elvileg dollárérzékeny árupiacokra is. 

A BÉT-en a Richter ma közzétett jó eredményére magasabb nyitás várható, utána viszont lejjebb jöhet, nem számít túl nagy elszállásra az üzletkötő.

A Molban vannak vevők, az OTP alulteljesítő lehet. Telekomban a nagy mozgások után kicsivel a 600-as szint alatt maradhatunk.

Az elmúlt hetekben folyamatosan csökkenő forgalom mellett kereskednek, ami jelzi a magyar piactól való elfordulást.
 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK