A Google részvényei először meredek eséssel reagáltak a zárás utáni kereskedésben a társaság gyorsjelentésére. Később azonban az elemzőknek tartott telefonos konferencián a menedzsmentnek sikerült eloszlatni a befektetői aggályokat a várttól elmaradó számok kapcsán, s az utolsó kötések már jóval a szerdai záróérték felett születtek a papírra az OTC piacon.

A negyedik negyedévben a társaság bevételeinek növekedése 7 százalékosra lassult - írja a Financial Times. A társaság pénzügyi igazgatója az árbevétel növekedésének visszaeséséért elsősorban az amerikai dollár masszív erősödését okolta, ez mintegy 600 millió dollárral csökkentette a társaság forgalmát. Ezen felül az alkatrészellátásban történt fennakadások miatt a cég nem tudott annyi Nexus 6-os okostelefont értékesíteni, mint amennyit tervezett, s ennek is kedvezőtlen hatásai voltak.

Mindezek ellenére a Google által birtokolt oldalakon a növekedés egészséges, 18 százalékos növekedést mutatott - emelte ki Patrick Pichette igazgató. Az árbevétel a negyedik negyedévben 41 százalékkal emelkedett, 4,76 milliárd dollárra. Az igazi bajt az jelenti, hogy hiába növekednek negyedévről negyedévre a kattintások, azonban az ezekből származó átlagos bevétel csökkenést mutat, mivel a társaság a mobilos hirdetéseket csak alacsonyabb áron tudja értékesíteni, mint a hagyományos számítógépekről érkezőket - emelte ki a portfolio.hu.

A cég elismerte, hogy átszervezést hajtott végre a beruházások területén, s csökkentette a Google Glass projektre szánt befektetési célú összegeteket, mivel annak számai elmaradtak a cég által korábban remélttől. Ugyanakkor a pénzügyi igazgató a Marketwatch tudósítása szerint felhívta az elemzők figyelmét, hogy mi sem állna távolabb a valóságtól, mint temetni az okosszemüveget, ebben a kategóriában kiváló számokat produkált ennek ellenére a cég, a s messze a versenytársakét meghaladó mennyiségű hardvert és szoftvert értékesített.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!