Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A különadó - amelyről tavaly decemberben fogadott el törvényt a parlament - az első negyedévben 345 millió forinttal csökkentette az Émász nyereségét. Az üzemi eredmény 48,5 százalékkal esett vissza, 1,58 milliárd forintot ért el a nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) alapján készült jelentés szerint.

Az egy részvényre jutó nyereség 828 forint volt, szemben az egy évvel korábbi 1.507 forinttal. Az első negyedévben az Émász 530 gigawattóra áramot értékesített, 6,3 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.

A 30,5 milliárd forint jegyzett tőkéjű társaság saját tőkéje 64,67 milliárd forint volt március 31-én, a tavaly december végi értékhez képest 4 százalékkal emelkedett. Az Émász részvényei a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájában forognak. A papír a pénteki tőzsdenapot 0,48 százalékos gyengüléssel, 19.655 forinton zárta. Az elmúlt 52 hétben a részvény legmagasabb árfolyama 22.600, a legalacsonyabb 19.600 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!