Az energia cégek turbózták fel Amerikát

A főbb tengerentúli tőzsdei indexek erősödéssel zártak pénteken, a bankok és az energia szektor adtak lendületet a papíroknak.
Egerszalóki Tímea, 2010. október 1. péntek, 22:05
Fotó:

Erősödéssel zártak az amerikai részvények október első kereskedési napján annak ellenére, hogy meglehetősen vegyes makroadatok láttak napvilágot pénteken.

A Dow Jones blue chip index 0,4 százalékkal emelkedett, és 10 830-nál fejezte be a kereskedést. Az S&P 500 index 0,4 százalékos emelkedés után, 1146 ponton, míg a Nasdaq 0,1 százalékkal csütörtöki zárószintje felett 2371 ponton zárt.

A nap nyertese a J.P. Morgan Chase, a Bank of America és az Exxon Mobile volt.
Visszahúzták az ipari átlagot a Hewlett-Packard papírjai, melyek 3,1 százalékot zuhantak, miután a cég új vezérigazgatót nevezett ki egy szexbotrány miatt.

Ma több jó és rossz hír is érkezett a Wall Streetre: kisebb ütemben bővült az amerikai feldolgozóipari index mint az előző hónapban, de a Michigani Egyetem és a Reuters közös fogyasztói hangulatfelmérésének eredménye az előzetes becsléseknél jobb lett szeptemberben. A kínai ipari adatok is lendítettek a piacon az első októberi napon.

Az arany jegyzése újabb csúcsot ért el pénteken, az olajárak héthetes rekordot döntöttek meg, miközben a dollár gyengült az euróval szemben. 

A Dow Jones szárnyalt a múlt hónapban, 7,7 százalékkal erősödött, ami a legjobb szeptemberi adat 1939 óta. A befektetők szkeptikusak a további növekedést illetően, és sokat hezitálnak a vásárláson.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK