Az erős jen lenyomja a japán tőzsdét

A jen túlzott erősödése lefelé tolta a japán vezető indexet, a térség többi piaca azonban továbbra is felfelé mozgott.
Kosztolányi Bálint, 2010. szeptember 14. kedd, 08:50
Fotó:

A dollárral szemben 15 éves csúcsot elérő jen miatt lefelé mozdultak el az exportra termelő japán vállalatok részvényárfolyamai: a Toyota, de emellett az ország legnagyobb vasúttársasága a Japan Railway is veszített értékéből, miután a Deutsche Bank leminősítette a cég papírjait. Ennek következtében a tokiói Nikkei 225 0,2 százalékot gyengült.

A térség egyéb börzéin kitartott az óvatos optimizmus, a hongkongi Hang Seng 0,3 százalékot, a shanghaji börze 0,1 százalékos nyereséget ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK